Naslovnica
O meni
Knjige
Poezija
Poezija za djecu
Događanja
Nagrađena poezija
Nagrađene priče
WEB nagrade
Linkovi
Knjiga gostiju
Kontakt
Velika Gorica
Zagreb

 Vi ste posjetitelj:

 

hit counter


free counters 

Valid HTML 4.01 TransitionalValid CSS!

 

Događanja

<<  Stranica   1 2 3 >>
 


Promocija knige Kineski zvončići15.4.2008. U 19,00 sati, u gradskoj vijećnici grada Velika Gorica održana je promocija romana za djecu i mlade, Kineski zvončići. Nakladnik je Biblioteka Albatros. Glavni urednik je Drago Bukovec. Hvala svima koji su prisustvovali ovom svečanom događaju, kao i onima koji to nisu mogli pa su mi svoje čestite uputili drugim putem.Sudjelovali su: Sonja smolec, autorica; Darko Japelj, dramski umjetnik; Nan Xy, učenica OŠ Jurja Habdelića; Željka Kapel, profesorica glazbene kulture OŠ Jurja Habdelića; Mate Lovrić, autor likovnog rješenja naslovnice i Drago Bukovec, urednik. O knjizi su pisali: Grad Velika Gorica, TV Velika Gorica, Vjesnik, Večernji list, Reporter, RTL Radio, Radio Velika Gorica, Moderna vremena, Književnost, Culturnet, Totalportal, Cro RSS i mnogi drugi web portali, novine i televizija.
 

29.5. 2008. Kao gost KUD "Kustošija", čitala sam svoju poeziju. Bilo je to veče ugodnog druženja.
 

Cest is D'best02.06.2008. Kao član udruge umjetnika Spark sudjelovala sam na međunarodnom festivalu Cest is D'best čitajući svoju poeziju. Hvala Kraljevima ulice, našim domaćinima (koji su nas 24.5. ove godine zastupali na Eurosongu u Beogradu), te Gordani Makar, voditeljici Radio Martina.
 

 

16.10.2008.

Zahvaljujući suradnji s Hrvatskim društvom književnika za djecu i mlade i knjižnice, pozvana sam kao gost-književnik u dječju knjižnicu M-2, Medveščak, zagreb. U udobnom okruženju i druženju, predstavila sam svoje knjige za djecu a mene su djeca iznenadila pjesmom i plesom.

24.10.2008. Za vrijeme Mjeseca hrvatske knjige, ugostila me knjižnica Stribor iz Rijeke. Zahvaljujem djeci i svom osoblju knižnice na njihovom gostoprimstvu. Posebno hvala gospođi Vereni Tibljaš. Predstavila sam im svoj roman za djecu i mlade, Kineski zvončići.
 

24.10.2008. Posebno zadovoljstvo bilo je posjetiti prekrasnu knjižnicu Drenova, čiji sam gost bila za vrijeme Mjeseca hrvatske knjige. U ugodnoj okruženju razgovarali sam s učenicima osmogidišnje škole o mom romanu za djecu i mlade, Kineski zvončićii. Razgovarali smo o knjizi te sam djeci odgovarala na pitanja kako nastaje knjiga, od prve zamnisli do tiskanog izdanja. Zahvaljujem na ljubaznom pozivu.

 

Izložba Jedrenjaci Mladena Proštenika09.12.2008. Na izložbi pod nazivom Jedrenjaci, dr. Mladena Proštenika, održanoj u galeriji U predvorju, Mihanovićeva 12, Zagreb, čitala sam svoju poeziju posvećenu moru, brodovima i mornarima. Ova izuzetna izložba, koju svakako treba pogledati, bit će otvorena do 16.1.2009.
 

 

11.02.2009. Pozvana sam da na svečanom otvorenju izložbe slikara Hrvatskog likovnog društva u prostoru doma za starije i nemoćne, Sv.Franje u Odri, pored Zagreba, čitam svoju poeziju.
 

14.02.2009. Pozvana san da prisustvujem poetskoj večeri i svečanosti proglašenja pobjednika natječaja koji se održava u čast i shečanje na tragično preminulu mladu pjesnikinju Željku Boc, u Mariji Bistrici. Na natječaj je stiglo 242 rada, a 41 je izabran i objavljen u zborniku ljubavne poezije Hod se nastavlja. Među njima je i moja pjesma Umijeće ljubavi.
 

18.03.2009. Svoju poeziju čitala sam na svečanoj promociji knjige poezije Zatajena, Valentine Vukman u Domu kuture Galženica, u organizaciji Udruge umjetnika Spark.
 

21.03.2009. Svoju poeziju čitala sam na svečanoj proslavi godišnjice Kulturnog društva  Buševec, u Buševcu.
 

02.04.2009. U srednjoj Ekonomsko birotehničkoj školi Split, odžala sam književno veče. Hvala profesoricama Elviri Dragan i Veri Komlen, koje su organizirale ovaj  susret, te televiziji grada Splita koja je snimila ovaj susret.
 

21.04.2009. U hotelu Medena, Trogir, čitala svoju poeziju na izložbi "Jedrenjaci", Mladena Proštenika.
 

12.05.2009. Izložba u Hrvatskog likovnog društva u prostoru doma za starije i nemoćne, Sv. Franje u Odri, pored Zagreba, čitam svoju poeziju.
 

19.05.2009.  U sklopu Goričkih Večeri po prvi put održani su Šenoini dani na kojima sam sudjelovala u radu okruglog stola i govorila o radu Augusta Šenoe, Šenoinom dobu, političkim i kulturnim prilikama tog vremena te o reformi hrvatskog jezika koju je proveo Ljudevit Gaj i utjecaju drugih jezika. Na kraju sam objasnila radnju i temu roman Branka.
Ovaj kulturni događaj svojom su glazbom i pjesmom uljepšali Sanda Kulier i FA Turopolje.
 

20.05.2009. U domu kulture Galženica čitala sam poeziju Augusta Šenoe - Budi svoj. Na žalost zbog tehničkih problema i vremena nismo mogli sudjelovati u najavljenim krinolinama i biti na terasi uz svjetlo baklji te je cijelo događanje premješteno u glavnu dvoranu Doma kulture. I ovaj kulturni događaj svojom su glazbom i pjesmom uljepšali Sanda Kulier i FA Turopolje, te Neven Dužević na klaviru i Zvonko Knežević na gitari. Cijelo događanje snimila je TV.
 

21.05.2009. Sesvetski pjesnički maraton.
 

Osnovna škola Gračani22.5.2009. Bila sam gost Osnovne škole Gračani. Zahvaljujući učenicima prvog, drugog i trežeg razreda, te njihovim učiteljicama, provele sam vrlo ugodno vrijeme.
 

 

 

Čitanje poezije u Dubrancu03.10.2009. Gostovala sam u Društvenom domu Dubranec, gdje sam s ostalim članovima Udruge umjetnika Spark, čitala svoju poeziju. Hvala domaćinima, Plemenitoj općini Turopolje,  na njihovom pozivu.
 

 

 

 

 

 

28.10.2009. Počela sam u Centru za kreativni rad, Zagreb, Tkalčićeva 59, raditi kao režiser s grupom mladih glumaca na igrokazu Vila u vrtu patuljaka, čiji sam autor. Prvo gostovanje, odnosno prepremijeru pripremamo za 29.11.2009. u Udruzi umjetnika Spark, Velika Gorica, a prvi javni nastup, tri izvedbe, pred nekoliko tisuća posjetitelja, bit će 1.12.2009. u Domu sportova, Zagreb od 3 poslije podne do 7 navečer. Neke od slijedećih predstava, ako nam vrijeme bude dozvolilo, održat će se na otvorenom prostoru u dječjem parku u Tkalčićevoj ulici, u blizini Centra za kretivni rad. 
 

Djecja kniznica M231.05.2010. U Dječjoj knjižnici M-2, Medvešćak71, upriličen je susret s učenicima petog razreda osnovne škole Miroslav Krleža. Iako je taj dan padala kiša kao da se nebo otvorilo, a susret je bio u rano jutro, svi su bili dobro raspoloženi. Predstavila sam im svoju knjigu Djevojčica s ružičastim naočalama. Pročitala sam im nekoliko kratkih odlomaka, a onda smo u vrlo srdačnoj atmosferi razgovarali o knjizi, a ja sam odgovarala na njihova pitanja.
 

29.11.2010. U Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, Velika Gorica, održana je promocija knjige Halo, Zemlja zove Snježanu. Promociji su prisustvovali brojni učenici velikogoričkih osnovnih škola i njihovi nastavnici, te prijatelji, poznanici i ljubitelji književnosti. U programu promocije sudjelovali su Snježana Špehar, ravnateljica POU Velika Gorica, Đurđa Parać, predsjednica udruge umjetnika Spark, Velika Gorica, Božidar Prosenjak, urednik Biblioteke za mladež i recenzent. Uz suradnju ravnateljice Osmogodišnje škole Eugena Kumičića, Snježane Pavić, te profesora glazbenog i hrvatskog jezika, Mladena Ergića i Željke Novak, učenici Karlo Majić i Mihaela Pavić, dramski su izveli odlomke iz knjige. Alan Perlić i Vanessa Rendić, učenici iste škole, te ujedno i polaznici Glazbene škole Franjo Lučić iz Velike Gorice, svojom su glazbom na gitari, oplemenili ovo događanje. Alan je učenik profesora Zorana Krajačića a Vanessa profesorice Krunoslave Krpan.
 

<<  Stranica   1 2 3 >>
 

Povratak na glavnu stranicu
Back to main page

Stranice postavljene ožujak 28 2005
Stranice obnovljene 12.07.2015